nej jag är inte galen

Nej, jag är inte galen
Och ja, jag är på riktigt.

Jag är inte deprimerad
Och inte heller är jag kontrollerad.

Jag är inte en slav till modet
Och inte heller är jag en mans leksak.
Jag har mina egna åsikter
Och jag har mitt eget liv.

Jag är självständig.

Jag har flera vänner
Och jag har en personlighet.
Jag har också ett ord eller två
Att säga dem som är vilse i sitt tänkande.

Jag bryr mig inte om han tycker om mitt hår
Inte heller bryr jag mig om byxornas märke.
Jag tycker att jag är vacker oavsett
För Allâh skapar ingenting fel.

Jag står stabilt.

Bara för att du inte vet om mitt hår
Är rött eller svart
Eller exakt hur tighta mina jeans är
Så innebär inte detta att jag inte är jag
Och att jag inte har en personlighet.

 

Endast de jag väljer
Får se mitt yttre jag.
Och alla, får lov att se mitt inre jag
Jag sätter ord på mina tankar
Och jag framför mina idéer
Oavsett om du tror att jag har några, eller inte.

Jag är jag.

Jag talar i tystnad

Och inte vemsomhelst hör mig
Men ändå hör alla mig
Och vad jag tror på.

Jag går med mitt huvud högt
Utan att göra ett ljud
Och ändå ser alla mig
Och vad jag tror på.

Jag har befälet.

Min klädsel stoppar dig från
Att döma min kropps utseende eller moderiktiga kläder
Och tvingar dig istället att döma mig
Efter mina tankar och mina idéer.

Inte alla får lov att se mitt ansikte
Men ändå ser alla det glänsa i självrespekt.
Och inte alla får lov att skaka min hand
Men alla får en uppfattning om mitt fasta grepp.

Jag låter min tystnad tala.

Ingen flörtar och talar till mig lösaktigt
Men ändå vet alla, vad jag skulle svara.

Jag har ett liv
Och jag känner mig respekterad var jag än går.
Killar knuffar inte på mig, och inte heller glor de på mig
Istället tittar de på mig, många i förundran.
Men blickarna stoppas av tyget.

Jag är skyddad.

När jag går ut så är jag klädd i dova färger 
Inte en endaste sak uppvisas
Inte mina händer, inte mitt hår
Men mina tankar och mina idéer gör det.

Och när du ser mig
Så skrattar du och stirrar
För att mitt hår inte syns
Och för att du inte kan se mitt ansikte.

Jag är djupare än så.

Du tror att jag är galen 
Eller deprimerad
Ack så fel du har
För jag är varken galen
Eller deprimerad

Jag 
Är lycklig, Alhamdulillah <3 

min älskade niqab

Det första någon sa till mig om dig, var dömande, nedlåtande ord
Det andra folk försökte göra mot mig, var att folk varnade mig för dig
Det tredje människor gör, är att försöka få mig att känna hat – precis som dem känner

Ganska snabbt lärde jag mig, och även förstod att det var avundsjuka, och rädsla bakom alla dessa uttalanden
Jag har fått lära känna dig
Vi har gått igenom storm, vind, sol och snöstormar
Attraktionen som jag först kände har övergått till en mer stabil, stark kärlek
En kärlek som kan beskrivas som en knut, och den kan endast vi lossa på, eller knyta ännu hårdare
Tillsammans

Jag lyssnade inte, och lyssnar inte på alla dessa nedlåtande kommentarer
DU är en välsignelse och en otroligt vacker gåva av Allah
Endast Allah kan sära oss åt
Jag sätter min tillit till Allah på att vi aldrig behöver skiljas åt
Jag ber till Allah att vi går in genom paradisets portar tillsammans
Amiin, Allahomma amiin!

Folk kommer alltid att prata illa om dig, få dig att känna dig mindre värd, och få dina svagheter att verka stora
Men glöm inte, att jag redan älskar dig- Det är det enda som borde betyda något.
Och att denna gåva vi fått, är en välsignelse av Allah.
Tacksamt bör vi ta emot den och kämpa tillsammans
Tillsammans vandrar vi genom denna värld som två främlingar (ghuraba)
Ty, så blir vi ett tillsammans <3

Jag älskar dig, djupt, innerligt och bestämt, Niqaab <3

baklawa

Ingredienser ca 60 bitar:
1 förpackning filodeg
3 dl malda valnötter och/eller pistagenötter (jag tog hälften hälften denna gången)
1 tsk socker
1 stänk mald nejlika pulver
1 stänk äkta vaniljsocker
1/2 dl ströbröd
200g smält osaltat smör
Lite olja
Attar (sirap) till baklava:
6 dl socker
3 dl vatten
1-2 msk färskpressad juice ifrån citron 
1 kanelstång
Börja med att göra attar. Låt vatten, socker och kanelstången koka upp tillsammans på medelvärme. När det börjat koka så tillsätt citron juice, låt koka i 5minuter till och stäng sen av värmen och ta bort kanelstången.
Krossa sen dina nötter så att dom blir som malda i konsistensen (ta en tjockare påse och slå med en kavel t.ex.). Blanda sen nötterna med ströbröd, socker, nejlika och vaniljsocker.
Rör om noga.
Smält smöret i en liten kastrull om du inte redan har gjort det. Tillsätt lite olja för att spä ut smöret, ta sen fram en bak pensel och pensla formen hela formen som du tänker använda till din baklava noggrant.
Mät ut på ett papper hur stor din form är och klipp ut en mall. Då är det lättare att  lägga mallen på filologen och skära ut/klippa ut arken så blir alla i rätt storlek på en gång.
Börja med att lägga ett ark i botten på din smörade form, platta till och lägg sen på ett till ark, platta till och lägg på ännu ett till ark (det ska nu vara 3 ark i formen).
Pensla nu de tredje arket i formen med de smälta smöret. Snåla inte med penslingen. Lägg på ett nytt ark på de smörade arket, platta till och lägg på ett till ark, (gör om samma process som du gjorde tidigare så du har 3 ark efter de smörade arket, sammanlagt 6 ark efter detta).
Pensla nu de 6e arket med smör igen, och gör sen om samma process med 3 nya ark igen (sammanlagt 9 ark efter detta). Pensla de 9e arket och lägg sen på ett nytt ark, platta till och lägg sen ett till (sammanlagt 11 ark efter detta).
Sprid nu ett lager med dina krossade nötter över baklavan, se till att nötterna är jämnt fördelade, ca 3mm tjockt.
Lägg nu på ett nytt ark på nötterna, platta till och lägg på ett nytt igen, platta till och på med det 3e arket. Pensla med smöret och gör sedan om samma process med 3 ark till (sammanlagt 17 ark efter detta). Pensla de översta arket och lägg sen på ett sista ark.
Skär baklavan med en vass kniv i den form du vill ha den (t.ex. fyrkanter, rektanglar, trekanter osv).
Skär dock inte igenom hela formen utom bara genom halva, alltså bara genom de översta lagren.
Pensla nu noggrant med smör över hela formen, var noga med att smöret kommer på all baklava.
Låt gräddas i mitten utav ugnen i ca 25-30minuter i 180 grader tills ytan är fint gyllene brun.
Vakta ugnen den sista tiden så dom inte blir brända!
Skär nu igenom hela baklavan i den formen du ville ha, och när baklavan fortfarande är varm så kan du hälla på din attar (sirap). Häll försiktigt med en soppslev.
Dekorera med pistagenötter och njut! 
OBS! Låt baklavan svalna i sin form i rumstemperatur i minst 4 timmar innan du serverar, garnera dom efter dom har svalnat färdigt!
Baklavan kan förvaras i stängda burkar i rumstemperatur i 1 vecka. Om baklavan blir lite torr så kan du friska upp den genom att hälla på ny varm attar (sirap)!

supergott bröd

Ingredienser 8st:
1 kg vetemjöl
5 dl vatten
1 dl mjölk 
1 tsk socker
1 tsk salt
50g blå jäst
 
Mjölk till pensling
Vallmofrön
Sesamfrön
 
Värm upp vatten och mjölk i en kastrull så det blir fingervarmt.
Blanda vätskan tillsammans med jästen i en stor bunke och vispa noga.
Tillsätt socker och salt, vispa. Lägg i mjölet lite åt gången och knåda allt tillsammans tills du får en smidig deg.
Låt degen jäsa under en bakhandduk på ett varmt ställe i 30 minuter.
Sätt på ugnen på 275grader.
Kavla ut degen på ett mjölat bakbord och forma bröden i dom formerna som du vill ha dom.
Jag gjorde som på bilden nedan och tog en smörkniv och gjorde lite mönster ytligt på brödet (man ska inte skära igenom hela brödet), och så tog jag fingertopparna och gjorde gropar.
Täck över plåtarna med en bakhandduk och låt dom jäsa i 20minuter till.
Pensla bröden med lite mjölk och strö över lite vallmofrön och sesamfrön (kan uteslutas).

Låt bröden vara inne i ungen i mitten tills dom får en fin brun färg, ca 7minuter beroende på ugn

persika hallonpaj

Denna paj är väldigt enkel och good,såklart.
 
Smuldegen:
375 g mjöl ( bra att ha en våg hemma )
150 g socker
2 tsk vaniljsocker
250 g osaltat smör ( smält eller rumsvarm )
 
Några msk hallonsylt
1 burk persikor i sockerlag ( 820 g ) Halvor,inte hela.
150 g frysta hallon ( går bra med färska också ) 
 
 
Häll upp persikorna i durkslag så all vätska rinner av. Smält smöret.
Blanda mjöl,socker, vaniljsocker och smöret. Mixa allt med elvisp(,använd spiralen som är till bröd) till smulor.
Dela smuldegen på hälften och platta ut den i en form på ca 20×30 cm som ni har smörjt med smör innan. Låt resterande smuldegen vila i kylen.
Bre på hallonsylten på smuldegen och fördela persikohalvorna som ni delat på hälften. Det kanske inte går åt alla persikor. Lägg på hallonen och strö över resten av smuldegen som vilat.
Grädda på 200 grader ca 30 min. Låt svalna helt innan den skärs i rutor.