Fördelarna med att ha en riskokare
Riskokare har blivit allt mer populära i Svenska hem och det är inte så underligt. Ris med ett tillbehör är en av de vanligaste maträtterna ute i de Svenska hemmen. Dels har vi influerats kraftigt av andra kulturer där till exempel thai och vietnamesisk mat blivit populärt, likaså sushi som kräver ett väldigt bra ris och dessutom är ris och kyckling väldigt populärt bland träningsfreaks. Och det som underlättar mer än något annat om man äter mycket ris är att ha en riskokare hemma! Nedan har vi listat fördelarna.
- Det sparar tid: Att koka ris på traditionellt sätt är inte direkt svårt men man måste vakta grytan och ha koll på tiden för att få ett bra resultat, med en riskokare slipper du detta problem. Fyll på med ris och rätt mängd vatten så sköter den sig själv och plingar till när riset är färdigt så du kan göra annat under tiden. De lite finare modellerna har även timer så du kan ställa in när den ska starta så riset redan kan vara klart när du kommer hem från skola eller jobb.
- Alltid samma resultat: Så länge du måttat upp rätt mängd vatten förhållande till ris så kommer resultatet alltid att bli välsmakande och exakt samma då den alltid kör det i perfekt tid. Det kan även vara viktigt att ställa in riskokaren för den typen av ris du ska koka då koktiden skiljer mellan olika typer.
- Möjligheten till att tillaga andra rätter eller tillbehör: De flesta riskokare kan tillaga andra rätter mer än bara ris. Till exempel gröt, där timer funktionen kan vara en kanon grej på tidiga morgnar. Men oftast får man med en nätkorg som man kan sätta i riskokaren för att ha möjligheten till att ånga grönsaker, fisk eller kött.
- Varmhållningsfunktion: det är inte helt ovanligt i vårt hem att de som ska äta inte kommer till middagen i tid och riset hinner att svalna. Med en riskokare så får man en varmhållningsfunktion vilket innebär att riskokaren håller riset i perfekt temperatur tills du ska äta det. De flesta modeller går automatiskt över till det läget när riset är klart vilket även gör att det inte gör något om man inte hunnit bli färdig med tillbehören med riset är klart.
- De är smidiga att rengöra: En del modeller går att köra i diskmaskinen, men det förkortar livslängden på riskokaren. Men nästan alla modeller har en så kallad anti-klibb behandling på insidan av grytan där riset placeras. Det gör att riset inte riskerar att koka fast eller klibba fast så rengöringen blir väldigt enkel.
- De är prisvärda: Trots att det är en köksmaskin som är effektiv, smidig och sparar tid så kan man få en väldigt bra riskokare för några hundralappar vilket vi tycker är väldigt prisvärt! De bästa modellerna hittar du på kokare.se.
Slutsats
När vi köpte vår första riskokare till vårt hem så var det livsförändrande då vår familj sparade in på massa tid och med två hungriga barn hemma så kan jag meddela att vi minst sagt kokar en hel del ris! Därför startade jag kokare.se där vi recenserar de bästa riskokarna på marknaden för att andra ska kunna få upp ögonen för samma fördelar som jag fått.